Cursisteninformatie juli 2023

Vanuit het bestuur
Met de zomer voor de deur is er goed nieuws te melden. MDM heeft een fantastisch seizoen achter de rug. Niet alleen is het aantal leerlingen gegroeid, maar we gooien ook hoge ogen met onze wedstrijdteams: wat kunnen we trots zijn op onze teams en ons duo, die op het NK en EK in de prijzen vielen. En wat zijn we trots op al het plezier wat onze leerlingen meekrijgen in de dans-, musical- en muzieklessen!
De musicalvoorstellingen waren super en de dansshows waren 4x totaal uitverkocht. Inspirerend en om van te genieten, wat een mooi succes. Met heel veel dank aan onze coördinator Nathalie en haar ploeg docenten.
Ook de muziekafdeling heeft prachtige voorspeelmomenten gehad en er zijn vele geslaagden voor muziekexamens. Gefeliciteerd aan alle leerlingen èn de docenten!
Een belangrijke ontwikkeling voor de nabije toekomst is de mogelijke nieuwbouw van Theater de Speeldoos als sociaal cultureel centrum in Vught. Op dit moment werken er specialisten aan de een zgn “volumestudie” tbv het gebouw en natuurlijk MDM als grootste aanbieder van cultuureducatie. We zijn heel erg benieuwd naar de uitkomst. Als bestuur van MDM zetten we alles in het werk om onze huidige en toekomstige ruimtebehoefte kenbaar te maken aan de gemeente. Wordt vervolgd!
Als MDM zijn we op zoek gegaan naar nieuwe samenwerkingspartners zoals oa. stichting Welzijn en de Theaterwerkplaats Novalis. Samen met partners zijn we tot een samenwerkingsvisie gekomen, waarbij we elkaars activiteiten gaan verbinden en versterken. Dit klinkt allemaal nog wat vaag, maar in de komende periode wordt gewerkt aan nadere invulling. Ook dit wordt vervolgd!
Het leven is momenteel al duur genoeg. MDM heeft als kerndoel in haar ziel gekerfd om de cultuureducatie muziek, dans en musical bereikbaar te houden voor alle kinderen, jongeren, ouders, liefhebbers en opa’s en oma’s. De lestarieven worden voor het komend seizoen daarom niet verhoogd.
Het seizoen is weer voorbij gevlogen en we kijken uit naar weer zo’n spetterend nieuw seizoen waarbij al onze docenten weer voor jullie klaar staan. Een mooie zomer gewenst.
Namens het bestuur,
Gemma Wiegant
Voorzitter MDM Vught

In- en uitschrijven
Alle inschrijvingen worden automatisch verlengd. Wil je stoppen? Stuur dan een mailtje naar de betreffende coördinator.

Tarieven nieuwe seizoen
Ieder jaar worden de tarieven voor het nieuwe seizoen geïndexeerd. Voor komend seizoen is er echter besloten dat de tarieven voor het komende seizoen ongewijzigd zullen blijven.

Europees Kampioenschap
Wie ons volgt op social media zal het niet ontgaan zijn dat de alle wedstrijdteams van MDM zich geplaatst hadden voor het Europees Kampioenschap in Kalkar. Dit avontuur werd mede mogelijk gemaakt door vele donaties èn sponsor Onder de Pannen, waarvoor veel dank.
In twee weekenden is er door 4 teams en een duo hard gestreden. Met als eindresultaat dat 2 van de 4 teams 1en het duo zich 4e van Europa mogen noemen! We zijn enorm trots op al deze dansers, gefeliciteerd met dit prachtige avontuur èn de behaalde resultaten.

Audities
Zaterdag 2 september 2023 vinden de audities plaats voor de nieuwe wedstrijdteams. De audities zullen zowel voor de hiphopteams als voor het jazz-modern team op die dag plaatsvinden. Houd onze socials in de gaten voor de tijden.
Opgeven kan via dans.musical@mdmvught.nl. Geef daarbij de volgende dingen aan:
– naam
– geboortedatum
– danservaring
– foto
We kijken uit naar je aanmelding!

Musical en dansshows
De musical Een Midzomernachtsdroom was een daverend succes! Alle musicalleerlingen hebben prachtige rollen vertolkt op een betoverend toneel. Als echte sterren namen zij na afloop het welverdiende applaus in ontvangst.
Afgelopen weekend waren er maar liefst 5 dansshows, waarvan er 4 volledig uitverkocht waren. De eerste twee shows waren van onze jongste talenten. Best een beetje spannend, maar eenmaal op het podium zagen we stralende koppies en heel trotse familieleden in de zaal. Daarna waren de oudere talenten aan de beurt. En wat een talent zit ertussen!
Met heel veel trots kijken de docenten, leerlingen en het publiek terug op fantastische shows.

Oproep dansers
Zoals u wellicht in de media hebt gelezen, zal Stichting De Bossche Komeedie een van de openingsproducties verzorgen van het nieuwe Theater aan de Parade.
In de periode van 21 maart t/m 2 april 2024 gaan we minimaal 7 keer een komisch muzikale theaterproductie brengen.
Voor deze groots opgezette productie zijn we op zoek naar gedreven, all-round dansers en danseressen om het dansensemble te versterken. Ervaring in jazz/modern is een pré. Repetities zullen gaan lopen vanaf begin oktober dit jaar.
Heb je interesse, meld je dan, graag voor 16 juli, aan via jeroen@debosschekomeedie.nl Ook voor eventuele vragen en verdere info kun je hier terecht.
Audities zullen worden gehouden op maandag 28 augustus (nadere informatie volgt na aanmelding).
We zien jullie reactie met belangstelling tegemoet!
Met vriendelijke groet,
Jeroen van der Heijden
Ron Michielsen
Productieleiding

Gospelkoor
In september starten we, bij voldoende deelnemers, met een gospelkoor. Voor meer informatie kunt u mailen naar muziek@mdmvught.nl

Open dag
Op 9 september hebben we een open dag voor alle drie de disciplines. Kom jij kijken of je dansen leuk vindt, of er een musicalster in je schuilt of dat je enthousiast wordt van een van onze vele instrumenten?! De open dag duurt van 13 tot 16u. Hopelijk zien we je dan?!

Fluitensemble
Fluitensemble ” Fluitando” zoekt gevorderde fluitisten.
Heb je zin om mee te spelen in een enthousiaste groep fluitisten? In het nieuwe cursusjaar start een heel nieuw fluitensemble van MDM o.l.v. Inge IJpelaar
Het ensemble zal bestaan uit piccolo, dwarsfluit, alt dwarsfluit en basdwarsfluit.
Wat kun je verwachten?
• Iedere gevorderde fluitist (B-C-D niveau) is van harte welkom! Ook als je geen les via MDM hebt kun je je inschrijven.
• Samenspel is een waardevolle aanvulling naast je individuele les, mocht je geen les volgen is het mogelijk je dus toch in te schrijven.
• Er zullen diverse muziekstijlen in het repertoire aan bod komen, dit wordt gedurende het jaar in samenspraak met de groep gekozen.
• We werken tijdens een repetitie o.a. aan samenspel, klankvorming en intonatie.
• Tijdens de repetitie zal de piccolo, alt en basfluit beschikbaar worden gesteld.
• Het doel is om naar een optreden te werken.
Lesdag: vrijdagavond 20.00-21.00 uur om de 2 weken (schema voor de repetities wordt gemaakt)
Locatie: De Speeldoos Vught
Docent: Inge IJpelaar
Voor informatie: muziek@mdmvught.nl

Nieuws vanuit Speeldoos
Na zaterdag 15 juli sluiten wij voor even onze deuren.
Vanaf 28 augustus zijn wij weer geopend.
In deze periode zijn wij beperkt bereikbaar per mail op info@theaterdespeeldoos.nl
U kunt 24/7 online e-tickets kopen via onze website www.theaterdespeeldoos.nl.
Wij wensen u een hele fijne zomer en zien u graag na de zomer weer terug bij een voorstelling, film, les of repetitie!
Tot ziens!

Dans op Voorburg
Op donderdag 15 juni zijn de wedstrijdteams en een modern groep naar Park Voorburg geweest om daar voor de bewoners een optreden te verzorgen. Er werden prachtige dansen uitgevoerd in de aula van Magnolia.
Onze dansers èn de bewoners hebben zichtbaar genoten. Na afloop wilden sommige bewoners zelf ook de dansvloer op: zien dansen, nodigt uit tot zelf dansen!

Docenten muziek
Onze zeer gewaardeerde docent op cello, Ela, gaat stoppen met lesgeven bij ons. Saxofoondocent Ludwig gaat een nieuwe uitdaging aan in Veghel, maar blijft wel zijn jazzcombo leiden.
Zang- en viooldocent Claire is aangenomen voor de Master in Contemporary Performance in Berklee (Valencia) met een volledige studiebeurs. Het gaat om een masterstudie in zang en productie in een zeer gerenommeerd conservatorium.
Na dat jaar zal ze weer met veel enthousiasme haar lespraktijk vervolgen bij MDM Vught.
Wij wensen Claire natuurlijk heel veel succes en plezier bij deze opleiding en zijn trots dat een van onze docenten dit mag gaan doen!
Uiteraard komen er voor deze docenten uitstekende nieuwe docenten in de plaats!

Uitstroom
Met veel trots kan MDM melden dat er dit jaar 2 leerlingen van onze dansafdeling aangenomen zijn op de dansacademie van Fontys en The Dutch National Ballet Academy.
Wij wensen Tom en Emeline veel plezier en succes!

Gevonden voorwerpen
We hebben ongelooflijk veel gevonden voorwerpen liggen. Je kunt deze heel gemakkelijk ophalen voor het kantoor van Nathalie van Bijnen. Alles wordt bij sluiting van de Speeldoos 15 juli gedoneerd aan de sportinzamelingsactie van Move.

Agenda
Week 28 laatste lesweek
15-7-2023 – 04-9-2023 zomervakantie
Week 36 start lessen
02-09 audities wedstrijdteams

Wist je dat…
… je met een strippenkaart danslessen en muzieklessen kunt volgen?
… je geen noten hoeft te kunnen lezen om muziekles te krijgen?
… je inschrijving zonder tegenbericht ieder seizoen opnieuw automatisch verlengd wordt?
… als je wilt stoppen alleen bij je docent afmelden niet voldoende is?
… je je altijd ook moet afmelden bij de coördinator?
… wij een opzegtermijn hanteren die je terug vindt in de algemene voorwaarden op onze site?
… je al onze informatie terugvindt op onze website, maar ook op onze socials Facebook en Instagram?
… wij hier iedere week leuke weetjes op posten?
… wij iedereen een heerlijke zomervakantie toewensen en graag weer terugzien in week 35?!

Geslaagden muziek
Er zijn maar liefst 30 leerlingen geslaagd voor hun theorie-examen. Van A tot D ! iedereen die examen heeft gedaan is geslaagd. Een unicum!
Gefeliciteerd voor:
Joep, Wies, Tim, Pele, Samuel, Luuk, Lize, Julius, Harold, Finn, Giel, Mathieu, Ayo, Iris, Lianne, Loek, Peter, Kaatje, Isam, Joan, Thijm, Janne, Thijmen, Gijs, Florian, Ewout, Felix, Tijn en Janine.
Ook voor docent Paul Spoelstra gefeliciteerd met dit resultaat!

Ook zijn er praktijkexamen gedaan afgelopen weekend. Deze leerlingen zijn allemaal geslaagd:

Voor het A examen:
Lize van Oers trompet
Julius van Gennip trompet (cum laude)
Abe Bol saxofoon
Lianne van Leijden trombone
Maud Maas dwarsfluit
Tim van den Eijnden slagwerk
Pele defossez slagwerk
Luuk Buiting slagwerk

B examen:
Mayumi Defossez trompet
Kaatje van Geene Hobo
Samuel Pouwels slagwerk
Ayo Meijer saxofoon (cum Laude)
iris van Eijndhoven saxofoon
Janine van de Pol klarinet

C examen:
Finn Verachtert trompet cum Laude)
Mathieu Frijns Trompet

D examen:
Kyara Berry saxofoon (cum Laude)
Esmee Kluijtmans saxofoon (cum Laude)
Loes Swinkels klarinet (cum Laude)

Piano examens:
Sophie van Weert
Ewout Scheffer
Tijn Dussenbroek
Thijmen van Hoek
Florian de Geus
Gijs Niestijl
Felix Knottnerus

Van harte gefeliciteerd allemaal met de behaalde resultaten!

Het voltallige MDM team wenst iedereen een heerlijke vakantie toe!