cursisteninformatiebrief februari 2023

Vanuit het bestuur
Er is goed nieuws voor MDM. We hebben nu meer dan 800 leerlingen die met veel plezier hun talenten ontwikkelen. De voorstelling Ocean Eyes was top, een uitverkochte zaal. Wat een hoop plezier en wat een dans-, speel- en muziektalent hebben we toch in huis.
Waar we bijzonder trots op zijn, zijn de wedstrijdteams die prachtige prijzen mee naar Vught nemen. The Warriors, The Grand Mob, The Saintz en ons gloednieuwe jazzteam Fusion-8 hebben allemaal al aan verschillende wedstrijden meegedaan. Dansers, chapeau! En uiteraard ook veel dank aan de coaches.
Iedereen zal het in het Klaverblad gelezen hebben dat er onrust is ontstaan over een mogelijk onderzoek naar huisvesting van MDM en Theater de Speeldoos bij Jeugd en Jongerencentrum Elzenburg. Dit is in elk geval het voorstel wat het college van Burgemeester en wethouders doet aan de gemeenteraad. Het bestuur van MDM doet er alles aan om te voorkomen dat de gemeenteraad straks een besluit gaat nemen over onze huisvesting zonder dat MDM daarbij betrokken is. Wij vinden het belangrijk om huisvesting in het centrum van Vught te behouden en vooral samen met het culturele centrum de Speeldoos. Wij zijn er van overtuigd dat we met samenwerking met culturele partners en de amateurkunst veel toegevoegde waarde kunnen bieden. Cultuur heeft een centrale plaats in de hoofden en harten van veel Vughtenaren.
Cultuurbeleving verdient een eigen plek in het centrum van onze mooie gemeente, dat is de plek waar het thuis hoort. Om dit standpunt duidelijk te maken, zal het bestuur op 16 februari in de raadscommissie van Bestuur en Samenleving inspreken. We hopen oprecht dat de gemeenteraad afziet van dit onderzoek en kiest voor een nieuwbouwlocatie in het centrum van Vught. Uiteraard houden we jullie goed op de hoogte van ontwikkelingen rondom huisvesting.
Dan hebben we nog wat saaier nieuws, maar niet minder belangrijk. Medio dit jaar gaan we werken met een nieuw leerlingenadministratie systeem. Dit betekent dat het inschrijven voor lessen en de betaling hiervan makkelijker en soepeler gaat verlopen. Momenteel wordt er hard gewerkt aan de implementatie van deze nieuwe software. Ook zal de website een ander gezicht krijgen. Een mooi vooruitzicht.
Uiterlijk 1 mei leveren we een mooi jaarverslag en jaarrekening op aan de gemeente. Dit jaarverslag zal zeker iedereen inspireren om met plezier bezig te blijven met muziek, spel, dans of een combinatie hiervan.
Tot slot wensen we iedereen een wervelend seizoen toe,
Gemma Wiegant,
Voorzitter bestuur MDM Vught

Gekke kijklessen
In week 7 zijn er weer kijklessen! Ouders, verzorgers, opa’s en oma’s, vrienden en vriendinnen zijn van harte welkom in de lessen om een kijkje te nemen in onze lessen.
Nu kan er ook bij de musicalafdeling weer gekeken worden. Na de voorstelling van Ocean Eyes zijn de rollen voor de eindmusical van dit seizoen net verdeeld en vinden de eerste repetities daarvoor nu plaats.
We doen het deze week net even anders, omdat het carnaval is!
Maandag: gekke haren-dag
Dinsdag: gekke schoenen-dag
Woensdag: gekke hoeden-dag
Donderdag: gekke brillen-dag
Vrijdag: carnavalsoutfit
Niets hoeft, maar als je het leuk vindt, dan kun je helemaal los deze week. Wij wensen iedereen heel veel plezier!
In week 8 vieren we carnaval en zijn er geen lessen.

Groot succes Ocean Eyes
Op 22 januari vulde ’s ochtends Theater de Speeldoos zich met enthousiaste leerlingen van MDM Vught. Lichtelijk gespannen koppies vol verwachting naar alle gezelligheid en saamhorigheid die bij een voorstelling horen.
Het verhaal van Ocean Eyes ging over een schat, twee aartsrivalen en de vraag of liefde alles overwint. De musicalafdeling van MDM had van elke leeftijdsgroep prachtige spelers in het verhaal. Maar daar bleef het niet bij, want de dansafdeling had drie prachtige dansen verweven in de voorstelling. Om de voorstelling nòg specialer te maken, werd er live muziek gemaakt.
De beide shows waren een daverend succes. Tussen de twee voorstellingen in en na afloop van de tweede voorstelling waren er nog allerlei muzikale intermezzo’s. We kijken terug op een zeer geslaagde dag en deze samenwerking smaakt zeker naar meer!

Heel Vught Danst!
Doe je mee met ‘Heel Vught Danst!’?
Als afsluiting van de Cultuurweek gaan we proberen met héél veel mensen tegelijk een dans uit te voeren tijdens Proef Vught op zondag 2 april. Jong en oud kunnen meedoen. Leer de choreo van Lara en Tamara, kom zondag 2 april naar het centrum van Vught en sta om 16.00ur klaar op de rode loper!

The Climb
Zoals u in de speciale editie van november hebt kunnen lezen, zoekt MDM Vught een enthousiaste cast (17+) voor de nieuwe theaterproductie ‘The Climb’.
De eerder gekozen aftrap bleek een minder handig moment. Nu zijn we er helemaal klaar voor en starten we op donderdag 20 april dan eindelijk echt! Repetities zijn op donderdagavond van 20.00u tot 21.30u in Theater de Speeldoos. Opgeven kan nog altijd!!
Speel mee de nieuwe inspirerende theatervoorstelling ‘The Climb’ van MDM, die te zien zal zijn in Theater de Speeldoos in Vught. Theatermaker Leon van Uden gaat met de groep acteurs aan de slag om een volledig nieuwe voorstelling te maken over opgroeien, volwassen worden, durven dromen en de hobbelige ‘yellow brick road’ die ons langs al die facetten van het leven laat lopen. Tijdens dit toffe proces speelt iedereen een hoofdrol. ‘The Climb’ zal gespeeld gaan worden voor zowel leerlingen als reguliere theaterbezoekers. We zullen gebruik gaan maken van verschillende facetten van het theater dus of je nu een speler bent, een zanger, een danser of een muzikant…schrijf je in! Je kunt dit doen door een mail te sturen naar Nathalie van Bijnen via dans.musical@mdmvught.nl

In the spotlight: Klassiek ballet!
We vertellen jullie graag over onze klassieke balletlessen:
Klassiek ballet biedt een levenslange basis voor alle dansvormen die je in je verdere danscarrière wilt uitvoeren. Onder begeleiding van onze geweldige docent Andrea leer je oefeningen aan de ballet-barre, in het midden van de zaal (au milieu), dans- en sprongcombinaties en choreografieën. Tijdens de lessen werk je, naast je techniek, aan kracht, souplesse en condities volgens de principes van klassiek ballet. Alles wordt aangeleerd op een leuke en vlotte manier. Ik de gevorderderde lessen wordt het laatste kwartier gedanst op spitzen als de leerlingen hier aan toe zijn.
Andrea wil als docent graag haar leerlingen laten voelen, bewegen, ontwikkelen en verbinden. Met een positieve en eerlijke blik is er voor elke leerling de mogelijkheid om op technisch gebied te groeien. Daarnaast vindt Andrea het belangrijk dat leerlingen met pianotonen als inspiratie ervaren, beleven en genieten.
Schuilt er een klassieke danser(es) in jou? Vraag dan snel een proefles aan via www.mdmvught.nl

Agenda:
Week 7 kijklessen (13-02 t/m 17-02)
Week 8 voorjaarsvakantie – geen lessen
02-4-2023 Proef Vught
10-4-2023 Tweede Paasdag – geen les
Week 16 kijklessen (17-04 t/m 21-04)
27-4-2023 Koningsdag
18-5-2023 Hemelvaartsdag – geen les
29-5-2023 Tweede Pinksterdag – geen les
3-6-2023 open dag Muziek
24+25-6 eindvoorstellingen Musical
1+2-7 eindshows Dans
Week 28 laatste lesweek

Voorjaarsvakantie: 18-02-2023 t/m 26-02-2023
Meivakantie: 24-04-2023 t/m 05-05-2023
Zomervakantie: 15-07-2023 t/m 27-08-2023

Theorielessen muziek
Ook dit jaar is er weer een groot aantal leerlingen die de theoriecursus gaan volgen in aanloop naar een praktijkexamen, of omdat ze zich willen verdiepen. De cursus wordt op een heel moderne manier aangeboden: iedereen krijgt een persoonlijke code om via een speciale, zeer uitgebreide, site zelf aan de slag te kunnen gaan. Daarnaast is er mogelijkheid om een aantal steunlessen te krijgen van onze geweldige theorie docent Paul Spoelstra.
Iedereen veel succes met de lessen en het examen!!

Wist je dat…
… MDM 23 kaartjes voor de voorstelling Ocean Eyes beschikbaar had gesteld voor stichting Wij Omarmen?
… deze vol enthousiasme ontvangen werden en er flink genoten is?
… MDM dit initiatief blijvend wil maken en voortaan bij iedere voorstelling 10% van de kaartjes bij een voor stelling beschikbaar zal stellen voor een goed doel?
… De Gouden Ton uit Vught ons de prachtige tonnen die op het toneel stonden bij Ocean Eyes had uitgeleend?
… we hier heel blij mee waren?!
… je met een strippenkaart muzieklessen kunt volgen?
… je geen noten hoeft te kunnen lezen om muziekles te krijgen?
… veel mensen die jaren gestopt zijn, lessen weer oppakken?
… je niet jong hoeft te zijn om te starten met lessen?
… je inschrijving zonder tegenbericht ieder seizoen opnieuw automatisch verlengd wordt?
… als je wilt stoppen alleen bij je docent afmelden niet voldoende is?
… je je altijd ook moet afmelden bij de coördinator?
… wij een opzegtermijn hanteren die je terug vindt in de algemene voorwaarden op onze site?
… je al onze informatie terugvindt op onze website, maar ook op onze socials Facebook en Instagram?
… wij hier iedere week leuke weetjes op posten?
… wij iedereen een feestelijke carnaval en een heerlijke voorjaarsvakantie toewensen en graag weer terugzien in week 9?!