Leon van Uden

Leon van Uden studeerde aan de Academie voor drama in Tilburg.

In het theater was hij o.a. te zien in ‘Robin Hood en het verdwenen goud’ (Will Scarlett), ‘Arthur en de strijd om Camelot’ (Lancelot & Mordred), ‘Toms Magische Speelgoedwinkel’ (Adler & Hades), ‘Prins en Ploes de musical’ (Thomas) en speelde hij Fransiscus in de ‘Karel de Kok-reeks’ van ‘Van Hoorne Entertainment’. Leon speelde hoofdrollen in diverse educatieve voorstellingen als ‘Lokaal G1.25’ van Theater AanZ, ‘Geweld…Nee!’, ‘Actor Factor’ en recentelijk ‘Respect’ van theatergroep Roet. Tevens speelde hij grote shows in ‘Het land van Ooit’, ‘de Efteling’, ‘Duinrell’ en ‘Ouwehands Dierenpark’.

Op televisie speelde Leon drie seizoenen de rol van ‘Jungle Jack’ in de Telekids-serie ‘Ouwehands Jungleclub’, Bob in ‘Onderweg naar morgen, Gilbert Glibber in ‘Het Universum van Sinterklaas’ en hoofdrollen in diverse commercials. Hij presenteerde het educatieve ‘Bio-Diversi-WAT!? Tevens is hij als presentator het gezicht van ‘LEF Recruitment’.

Als eigenaar van ‘I&L Entertainment’ produceerde, schreef en regisseerde hij diverse grote theatervoorstellingen als ‘Robèrt van Beckhoven in het theater’, ‘Liften’ en ‘Liften 2: Girls Night-INN’ met o.a. Mariska van Kolck, Winston Post en Joke de Kruijf. Daarnaast geeft hij al bijna 20 jaar theater- en musicallessen aan kinderen en volwassenen.