Jazz & pop bandjes

Wil jij graag in een band spelen, maar zoek je nog andere bandleden om een band mee te vormen? Of speel je al in een band, maar willen jullie het muzikale niveau verhogen? Haal dan het beste uit jezelf met Bandspot. Jullie doen podiumervaring op onder begeleiding van een vakdocent en worden klaargestoomd voor de beste performance uit jullie carrière. Do you wanna rock the stage? Ga dan de uitdaging aan.


Kriskras Jazz – volwassenen

Jazz in alle richtingen, dat is Kriskras Jazz. Ben jij een volwassen amateur-muzikant die graag op een ontspannen manier wil samenspelen? Ontmoet dan andere muzikanten en ga samen aan de slag in de repetitieruimte waar een enthousiaste docent jullie stimuleert. Er worden verschillende muziekstijlen gespeeld waarbij solo’s en improvisatie een belangrijk onderdeel zijn. Een jazzy werkwijze dus. Ook wordt er aandacht besteed aan de theoretische achtergrond van improvisatie en samenspel om zo het resultaat te verbeteren. Als jullie klaar zijn voor een swingende prestatie dan wordt er zeker een optreden gepland.


Jazzcombo

Het jazzcombo is opgericht om saxofoonleerlingen de gelegenheid te geven om geleerde improvisatietechnieken in de praktijk te brengen.
In de loop der jaren is het combo uitgegroeid tot een band van formaat.
De motor van de band is een uitgebreide ritmesectie met drums, basgitaar, elektrische gitaar, piano en vibrafoon.
Daarbij komen dan nog diverse saxofoons: een baritonsax, twee tenorsaxen en vijf altsaxen.
Elke dinsdag komen de muzikanten vanuit alle windstreken bij elkaar om lekker een uurtje samen te repeteren.
Sommigen zijn als 8-jarige begonnen met saxofoonles en komen nu na zo’n 25 jaar nog steeds met veel plezier naar de band, anderen zijn nieuwe talenten die hun improvisaties willen verfijnen.

De band speelt allerlei jazzgerelateerde muziek en veel eigen arrangementen: onder andere funk, swing, jazzrock, en pop met een jazzy tintje.
En natuurlijk is er veel ruimte voor improvisatie.
Kortom: een zeer bevlogen groep muzikanten met een swingend en aanstekelijk repertoire!


Laid Back Band

In de jazz betekend ‘laid back’ een relaxte, luie manier van spelen, net achter de beat aan. Speciaal voor volwassen amateurmuzikanten die dit wel zien zitten is er de Laid Back Band. Je ontmoet elkaar in de ochtend en gaat onder begeleiding van een enthousiaste docent aan de slag. Samen vormen jullie een swingende band van ongeveer 8 muzikanten met een ritme- en blazerssectie. De muziek die gespeeld wordt is voornamelijk instrumentale blues, jazz, Latin en afro. Ben jij liefhebber van swingende jazz en wil je deel uitmaken van deze sociale club? Speel dan mee met de Laid Back Band.


Docenten
Lucien Schevers
Ludwig Attevelt
Paul Spoelstra
GRATIS PROEFLES SCHRIJF JE IN