Wedstrijdteams MDM vallen in de prijzen bij EK dans in Duitsland

De 4 wedstrijdteams van MDM Vught en een duo hebben de afgelopen twee weekenden meegedaan aan het Europees Kampioenschap in Kalkar (Duitsland).
Het waren zeer succesvolle dagen!

De afgelopen twee lange weekenden waren spannend voor de 4 wedstrijdteams en het duo van MDM in Vught. Hemelvaartsweekend waren de Europese Kampioenschappen UDO (hiphop) en het Pinksterweekend was het Europees Kampioenschap van DanceStars (klassiek, jazz en modern).

Aan de start van Hemelvaart gingen de drie hophop teams, The Warriors, The Grand Mob en The Saintz olv. Dennis Westenend en Tamara Caarls richting Duitsland. De teams gingen met gesponsorde busjes van Kinderopvang Onder de Pannen vol spanning en enthousiasme richting Kalkar.
Alle 3 de teams hadden zich geplaatst om te mogen dansen. De eerste dag waren er selectierondes. De teams zaten alle drie in andere leeftijdscategorieën en konden elkaar daardoor fanatiek aanmoedigen. Er heerste een supersfeer onder de 28 dansers. Er waren van ieder team ook ouders om de teams aan te moedigen. Op de tweede dag waren er weer kwalificatie wedstrijden. Ook toen zat de sfeer er goed in, al werd de spanning wel wat hoger. The Warriors haalden de finale helaas niet, maar mogen als jongste team enorm trots zijn op hun prestaties! De andere twee teams mochten op dag drie de finale dansen. The Warriors kwamen zeer sportief mee om aan te moedigen. Er werd een fantastisch spandoek gemaakt, supporters schreeuwden de longen uit hun lijf en de teams lieten zich van hun beste kant zien. En niet onverdienstelijk: zowel the Grand Mob als the Saintz eindigden als vierde van Europa! Een topprestatie op een podium waar je de spotlight deelt met maar liefst 15 landen. Er was voor iedere danser een prachtige medaille en voor MDM een grote beker om neer te zetten.

MDM heeft dit jaar voor het eerst een jazz/modern-wedstrijdteam: Fusion-8. Dit team wordt getraind door Bai-Li Wiegmans. Ook deed dit jaar voor het eerst een duo mee: Janne&Lotte. Door een topprestatie op het NK kwalificeerden zowel het team als het duo zich ook voor het EK. En zo ging er ook afgelopen weekend een delegatie van MDM naar Kalkar. Het team heeft de eerste twee dagen selectierondes gedanst. Janne&Lotte dansten op de eerste dag en mochten zelfs direct door naar de finale. Het team redde het niet om de finale te dansen, maar kunnen met veel trots terugkijken op hun behaalde resultaat.
Janne & Lotte hebben de dans zelf bedacht en aangeleerd. Deze dames stonden als enige Nederlandse duo in hun categorie op het podium tijdens de finale. Hun dans werd beloond met een prachtige vierde plaats.

Iedereen kijkt met veel plezier terug op de lange en vermoeiende, maar erg leuke en leerzame dagen. Het was voor alle teams, maar ook voor de ouders en begeleiders een prachtige ervaring die iedereen voor altijd bij zich zal dragen.

Aan het einde van het seizoen heeft MDM altijd nog de eindshows van de dansafdeling. Wil jij de wedstrijdteams en het duo graag live zien? Dat kan! Op woensdag 31 mei gaat er een extra show (zondag 2 juli om 12.00u) in de verkoop waarin ze allemaal te zien zijn. Kaarten kunnen besteld worden via www.theaterdespeeldoos.nl